A DAX ÉLÉNK ÚJ SZÍNE, VALAMINT A CB125F FRISSÍTÉSE ÉS ÚJ FÉNYEZÉSEI TESZIK TELJESSÉ A HONDA 2024. ÉVI MODELLKÍNÁLATÁT

  • Jövőre új, Pearl Glittering Blue színben is megvásárolható a Dax
  • Az örök népszerű,  frissített CB125F  fényezései között két új is szerepel: Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic

41 év után tért vissza Európába a Honda legendás örömforrása, a Dax és csatlakozott a márka másik két ikonjához, a Monkey-hoz és az MSX125 Gromhoz. Jövőre egy igazán funky-s fényezés, a Pearl Glittering Blue csatlakozik a már jól ismert Pearl Nebula Red és Pearl Cadet Grey színekhez.

Az ST125 Dax ikonikus T-alakú nagy szakító szilárdságú acélváza, mely ezer közül is felismerhető, legyen az kicsi vagy nagy köbcentis, hiszen egyik formája sem hasonlítható össze vele. Ha végigfut rajta a tekintetünk az üléstől a krómozott kormányig, a hosszan elnyújtott váz a kerekeivel és az alacsony ülésmagaságával egy kedves tacskóra emlékeztet, ami az eredeti 1969-ben megjelent modell elnevezéséhez is vezetett: ST50 Dax.

A 2024. modellévű ST125 Dax  megtartja a korhű, ikonikus megjelenést, a motor remek úttartását préselt acélváz, fekete, 12"-os kerékgarnitúra és 31 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított teleszkóppár garantálja, Nem hiányzik róla a mindennapi közlekedést megkönnyítő, modern LED-világítás és a negatív szedésű LCD-kijelző sem. Formatervének hangsúlyos eleme a stílusos utaskapaszkodó, melyet a hatvanas években született elődök alkatrészeiről mintáztak.

Idén a portugál Tamara Alves és a szintén portugál Art On Wheels Garage által megalkotott Dax Furiosa vívta ki az elsőséget az Honda Customs motorépítő-versenyen, mely a biarritzi Wheels&Waves fesztivál keretein belül zajlott (www.hondacustoms.com).

BŐVEBBEN A MODELLRŐL

A Honda világszerte kedvelt CB125F belépőmodellje tökéletes első lépést jelent a motorozás világába. A 2021. modellévre teljesen áttervezték a Honda szakemberei, ekkor kapott, új motort, új vázat és új külsőt, melybe beletartozott a LED-fényszóró és a digitális fogyasztásmérővel kiegészített, műszeregység. Tavaly a CB125F volt Európa második legnépszerűbb 125 cm-es motorkerékpárja, több mint 7000 darabot értékesítettek.

Jövőre kicsit felfrissül a külseje, hiszen rövidebbé vált a kipufogója, hosszabb krómozott hővédő burkolatot és erősebb alumínium kapaszkodót kap. A fényezésről sem feledkezhetünk meg, a meglévő mellett két új fényezés kerül a kínálatba Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic. Mindhárom kivitelben a lengéscsillapítókon és a gyertyapipán megjelenő élénkpiros festés vonzza a tekintetet, ami még egyedülállóbbá teszi a motort.

BŐVEBBEN A MODELLRŐL

A Dax decemberben érkezik az európai márkakereskedésekbe, amelyet 2024 januárjában a CB125F követ.