A Honda a Bécsi Autókiállításon

  • Honda Gold Wing TOUR a maximális kényelem jegyében
  • Honda CB1000R+ a visszafogottan extravagáns
  • Honda Jazz, új Dynamic felszereltséggel
  • Honda Civic dízel erőforással
  • Honda Clarity Fuel Cell – pillantás a jövőbe

2018. január 11-14. között kerül megrendezésre a 2018. évi Bécsi Autókiállítás a Messecentrum területén, ahol a nagyközönség találkozhat az alapjaitól megújult Honda Gold Wing TOUR-ral és a Honda CB1000R+-szal, valamint az új Honda Jazz-zel, és a dízel Honda Civic-kel.

Honda Gold Wing már a 999 cm3-s ősmodell 1975-ös bemutatkozásakor ikonná vált, és azóta is a túramotorok legjobbjaként tekinthetünk rá. Több évtizedes pályafutása során mérete és összlökettérfogata is folyamatosan nőtt, egyúttal luxus, minőség és kényelem terén is évről évre egyre magasabbra tette a lécet. Tekintettel a változó felhasználói igényekre és az átalakuló motorkerékpár-piacra, a fejlesztőcsapat teljesen újragondolta a típus koncepcióját, és a 2018-as GL1800 Gold Wing személyében olyan modellt alkotott, ami hű maradt felmenői örökségéhez, de a maximális kényelem és az átütő vezetési élmény érdekében új irányt vett.


A 2018-as CB1000R elegánsan kombinálja a visszafogottságot és az extravaganciát. Kimagasló teljesítményt és szupersportos kezelhetőséget nyújt, viszont a minimalista stílus teljesen új személyiségjegyekkel ruházza fel. Az új nemzedék fejlesztésekor a Honda mérnökei megőrizték a sport-naked-streetfighter kategóriák legjobb tulajdonságait, ugyanakkor jelentősen fokozták a csúcsteljesítményt és olyan fűszerrel tették különlegesebbé a receptet, amire senki nem számított. Ez nem más, mint a Neo Sports Café ultraminimalista, egyszersmind retró stílusa, ami a korábbi RR-t idéző vonalvezetést váltotta, és különleges textúrájú fémfelületekkel varázsolja még különlegesebbé az összhatást. Az eredmény egy olyan motorkerékpár lett, amelynek egyedülálló személyisége van, és a sportnakedek, illetve café racerek stílusjegyei egyaránt felfedezhetők rajta. A 2018-as modellévben a CB1000R egy új, még vonzóbb változata, a CB1000R+ is megjelenik a Honda kínálatában. Ehhez egyebek mellett gyorsváltót, fűthető markolatot ad a gyártó.

Frissített, sportosabb formavilággal kerül kiállításra az új HondaJazz, melynek a motorválasztéka is kibővült, így elérhető egy új, Dynamic felszereltségi szint is, azaz a Jazz - története során először - 130 LE-s (96 kW), 1,5 literes, négyhengeres, i-VTEC benzines erőforrással is rendelhető. Az autó továbbra is utánozhatatlan variálhatóságot és kategóriaelső helykínálatot nyújt, amely márciustól már elérhető a hazai márkakereskedésekben.

Nyáron kerül a forgalomba a továbbfejlesztett és dízel erőforrással bővült új Honda Civic. Az 1.6 i-DTEC teljesítménye 120 lóerő, míg legnagyobb forgatónyomatéka kereken 300 Nm. 2018 nyarától – a kétkerékhajtású autókban először alkalmazott, - kilencfokozatú, automatikus erőátvitel is választható a Honda Civic modellekhez. Az tizedik generációs Civicek négy- és ötajtós változataihoz egyaránt elérhető lesz az új erőforrás.

Bemutatásra kerül még a BBC Top Gear magazin Car of the Year nyertes, a vadonatúj és alapjaitól újratervezett Honda Civic Type R, amely a legátütőbb vezetési élményt nyújtja, mind közúton, mind a versenypályákon a hot hatch-kategóriában. A továbbfejlesztett és kifinomultabbá vált 2.0 VTEC TURBO motorja 320 LE-s csúcsteljesítményt ad le 6500-as percenkénti főtengelyfordulaton, 2500 és 4000 között jelentkező legnagyobb forgatónyomatéka pedig eléri a 400 Nm-t. Álló helyzetből mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és végsebessége is lenyűgöző: 272 km/h. Hihetetlen menetteljesítményeiről árulkodik, hogy minden idők leggyorsabb elsőkerék-hajtású szériaautójának bizonyult a Nürburgring Nordschleifén – 7 perc 43,8 másodperc alatt ért körbe.

A Honda elkötelezett az alternatív meghajtású járművek iránt, legfőbb törekvése pedig, hogy 2025-re az Európában eladott Hondák két harmada alternatív meghajtással menjen, legyen az hibrid (konnektoros vagy akkumulátoros) vagy üzemanyagcella. A programot az Electric Vision névvel látták el. A Clarity Fuel Cell a világ legfejlettebb üzemanyagcellás járműve, 650 kilométeres hatótávolságával kategóriájának abszolút legjobbja. A modell szerves része az Európában útjára indított HyFIVE (Hydrogen for Innovative Vehicles) programnak, amelynek célja, hogy megismertesse az emberekkel az üzemanyagcellás járművek előnyeit és a teljes régióban kiépüljön a hidrogénutántöltéshez szükséges infrastruktúra.

A Hondát megtalálják a C pavilon C0114 standján.
További információ a kiállítás hivatalos honlapján érhető el:
www.viennaautoshow.at